torsdag 4 december 2008

Spanien


... där vill jag bo. Inte året runt, men när snön ligger vit på taken, vill jag vara i Spanien och bada naken. Tänk vad skönt att få det bästa av Sverige på våren och sommaren för att på höstkanten på i ett litet fint hus i Spanien (jag vet, arbetslös och inga pengar låter drömmen ligga på is, men drömma lite ska man väl?). Jag skulle vara en gladare människa då tror jag, maximera solintaget så att säga. Äta lite god mat, spela lite boule kanske, dricka kall öl och filosofera över livet. Inga fel. Dessutom gör de rackarns bra film i Spanien nu (ånukomdenja, filmnörden kan inte låta bli att blanda in film överallt). Hur den "vanliga" filmen ser ut bör jag knipa igen över, men jag har märkt en tydlig ökning av väldans bra skräckfilmer därifrån. Den fillipinsk/amerikanska producenten Brian Yuzna drog till Spanien för några år sedan och staratade upp Fantastic Film Factory (har jag för mig att det heter). En hel del bra filmer har kommit från bolaget som: The Nun, Beneath still waters, Dagon och Romasanta för att nämna några. Den sista filmen hade Paco Plaza som regissör som även gjort den fina (?) Christmas story och självklart REC. REC är en febrig och intensiv film som kräver sin tittare. Kommer i amerikansk nyinspelning som Quarantine snart.


BU!

Andra spanska pärlor är Eskalofrío (shiver), Backwoods och Aparecidos. Äntligen kan kanske spanien bli kända inom skräckfilmsgenren för annat än Ossorios Blind dead filmer och Jesus Francos evinerliga zoomande in och ut från diverse kroppsöppningar!
ja, jag inser likheten med REC postern, men filmerna är mycket olika i formen. Sådetså!

2 kommentarer:

  1. Jag skulle vilja bo i USA. Då kan jag ju träffa James Lafferty och Zac Efron och så men bäst av allt... jag får träffa Ronny!!!!!

    SvaraRadera
  2. Jag förstår det. Ronny är ju en trevlig prick!

    SvaraRadera