måndag 10 maj 2010

Metallsvenskan 2010

Det var en händelserik helg i hårdrockens tecken. Och en synnerligen trevlig sådan. Efter att fräckt ha frågat Nisse om det inte behövdes mer roddare, så fick jag det glada beskedet om att det visst behövdes och att jag gärna fick jobba på fredagen. Alltså jobb fredag, metallsvenska helt gratis på lördagen. Sweet! Life´s great!

Rodie
Hojjade iväg fredag morgon och kastades snart in i att hjälpa till att rigga ljud och ljus till konserten på lördagen. Nu gjorde jag kanske inte riktigt så mycket som jag trodde man skulle behöva göra, men en liten inblick i hur det går till innan en stor konsert fick jag allt. Roligt, och något jag mycket väl kan tänka mig att göra fler gånger.Dessutom träffade jag lite nya människor som precis som jag är härligt hårdrocksskadade!

 Ljudanläggning på väg upp

 Vy från scen
Sport på Dawn of the Blog?
Lördagen blev också den dagen som jag för första gånger var på Behrn arena för att se på fotboll. Nu var det ju ingen vanlig tråkig fotboll, utan en hel drös hårdrockare som försökte putta läderbulan i motståndarlagets nät. Bullit FC  visade hur man inte spelar fotboll med sina ostyriga kroppar och taskiga kroppskontroll, och vann publikens hjärta och sympatier på en gång. Roligare fotboll går nog inte att se! All heder till dem, och deras ogenerade sätt att underhålla publiken. "Köttbullen" någon? När får Luna Macabre vara med och spela? Magnus och jag satt på läktaren och funderade på just det!

The Show
Jag och Stoffe drog sedan vidare till Conventum för att insupa lite hårdrock tillsammans med över 2000 personer till. Smash into pieces, som för övrigt repar i samma hus som oss, invigde kvällen och jag måste säga att jag grymt imponerad av dem. Bra låtar, de fick igång publiken och var riktigt duktiga på att spela. Efter dom kom kvällens "udda fågel" in på scen. Raised Fist, hardcore punk som körde över publiken totalt. Inte riktigt min sorts musik, men deras ös och musikaliska skicklighet fick mig att bli lite intresserade av dem. 

Twisted Sister gjorde nog inga besvikna... rent showmässigt i alla fall. Ljudet på derar set var undermåligt och rent ut sagt kasst till stora delar. Vilket var ett litet mysterium då både Smash into pieces och Raised Fist hade riktigt bra ljud... Hur som helst, Twisted Sister körde låtar från sina första två plattor och Dee Snider är ett proffs ända ut i de superblonderade ,klyvna, hårstråna och gjorde sitt bästa att få publiken att sjunga med. Nu har jag aldrig varit något jättestort fan av bandet, men visst tusan blir man lite nostalgisk av låtar som We´re not gonna take it, Burn in hell och I wanna rock! 

Twisted Sister rockar rumpa!

EFTERFEST!
Sabaton fick tyvärr spela för resten av publiken, jag o Stofffe drog till Buddy Holly bar i jakt efter öl. Vi stötte på Bullit utanför conventum, och passade på att tacka för en underhållande fotbollsmatch. Hyvens killar det där! Buddy Holly bar visade sig vara ett trevligt ställe (jag fick nummer 1 i garderoben), och väl på plats och med öl i handen. En kväll i Baccus tecken tog fart och det är så kul och intressant att märka att även om mången hårdrockare kan se hårda och ogästvänliga ut... så är de flesta riktigt trevliga personer med mycket humor och intelligens (även om intelligensen var halvdränkt för de flesta vid det här laget). Cue fyl.. ehhh festbilder!


Tack alla för en lysande helg! Det var sjukt kul att träffa gamla och nya kompisar på Buddy Holly Bar, och jag hoppas att ni hade precis lika kul som jag hade!

Sköt om er medborgare!
Antichrister

3 kommentarer:

 1. Anonym20:25:00

  Tack själv för en jättetrevlig kväll! Det va länge sen vi hade så kul ihop! =)
  Bra uval av bilder! <3 puss

  SvaraRadera
 2. Haha, fotboll suger men metallsvenskan har jag velat gå på sen jag läste om det i SRM förra året :) fan, jag är så sjukt dålig på att ta bilder nuförtiden (jag ska fan slänga kamerajäveln i golvet, så har jag någ ordentligt att skylla på! Skitmackapär) men det får bli skärpning med det, 10 bilder säger mer än 100 ord eller hur var det :P

  SvaraRadera
 3. Jättefina bilder Christer! :) låter som en riktigt rolig tillställning, hade gärna varit med ;)

  Haha, vem är det som har däckat emot din axel? :O

  SvaraRadera