tisdag 14 september 2010

Korta filmrecensioner

Likt speeddating ska jag här presentera ett par filmer som kan vara av intresse. 


Att förlora ett barn...Vinyan. Fabrice Du Welz suggestiva och drömska film om ett par som är på jakt efter sin son som försvann i tsunamin som svepte över bl. a. Thailand. Inte alls lika bisarr eller voldsam som De Welz Calvaiere, men sevärd för den som uppskattar film som inte ger dig svaren gratis.Just det, Rusus Sewell visar att han faktiskt är en bra skådis!
Hierro. På väg på en helgsemester på en  ö försvinner Marias barns spårlöst. Hela hennes liv vänds upp och ner och när hon fortsätter sökandet efter sonen uppdagas det att fler barn har försvunnit lika mystiskt som hennes. Rätt snygg spansk film, som trots att den leker med skräckfilmers estetik, mer är en thriller. 


Nature sucks... (eller... naturen, finns den annat än på vykort? som Arne Anka säger)
Vertige. Franska ungdomar på klättersemester utmanas av både moder natur, inre motsättningar och... Första halvan av filmen är spännande och imponerande filmad. Snygga klättningsscener och några riktiga nagelbitare dessutom, sen byter filmen spår. Trots att det känns som kombinationen schampoo och balsam i samma flaska, tyckte jag att det var rätt så trevlig. Men så har jag ingen smak heller.
Frozen. Envisa ungdomar mutar sig upp på berget för en sista åktur, men komminikationsproblem bland liftförara gör att de blir sittandes halvvägs upp. Det är kallt, det är lång till marken och som grädde på moset öppnar anläggningen inte förrens nästa helg igen. Tajt, välspelat och spännande. Om än lite långrandig på sina ställen. Intressant är att den är inspelad på plats. Inga green-screens här inte! Av regissören till Hatchet.


Lååånga filmer...
Robin Hood. Förlåt Ridley Scott,men detta var faktiskt inte ens bra. Släpp bombastiska historiska filmer och visa att du är en visuell mästare och skapare av bra filmer. Trots Russel Crowe, Cate Blanchett och Max von Sydow ser jag inget förmildrande.Så Ridley, du har gjort ditt för historiska filmer ett tag nu, gå vidare!  Jag ser, faktiskt, fram till nya Alienfilmen. 
Phobia 2. Thailändsk episod skräckis, med känsla. Visserligen håller alla fyra episoder inte lika hög klass, men den första om den unga obstinata munken är trevlig och segment fyra, In the end, är sjukt underhållande. Knäppgökarna från Phobia 1 som avdramatiserade slasher/spökfilmer, gör här upp med asiatisk spökfilm på underbart sätt. Inte så otäckt, men ack så underhållande!

1 kommentar:

 1. Anonym12:09:00

  hej
  jag håller på att marknadsföra Rockin The Galaxy som presenteras av Club Centurion för första gången
  30 band kommer att spela under den 24 timmar långa kryssningen mellan Stockholm-Åbo
  Lillasyster är ett av alla band.
  http://www.clubcenturion.se/index.php?p=1_30_Pressrelease-Galaxy-swe-
  för mer info kolla in hemsidan
  295 kr går de på inkl hytt
  undrar även om du kan länka till oss
  tack i förhand
  Pernilla
  hoppas vi ses på båten

  SvaraRadera