lördag 10 november 2012

Back from beyond the grave!

Efter att varit nedgrävd i den svenska myllan ett tag reser sig en illaluktande rest av Antichrister upp från den grunda fuktiga graven. Gnistan att skriva ner de funderingar och tankar som flyter omkring på hjärnsubstansens kladdiga yta, har till slut genererat tillräckligt med kraft så att liket kan röra på sig. It ain´t dead, it just smells funny...

Sommaruppehållet har inte bara med sitt kalla och ogästvänliga väder bevarat liket väl, utan har även gett tillfällen till att förkovra sig i både film och litteratur. Även om det varit mörkt i graven, måste ju den kreativa ådran hållas i gång. Eller hur? 


Släktet
Guillermo Del Toro och Chuck Hogan har tillsammans skrivit vampyrtrilogin The Strain som finns översatt till svenska som Släktet (de två uppföljande böckerna är Förgörelsen och Evig natt). En ambitiös berättelse om hur vampyrerna tar över mänskligheten. Del Toro och Hogan har tagit inspiration från vampyrerna i Blade 2, Gamla testamentet och förintelsen för att berätta en historia som är både spännande, engagerande och välskriven. I Släktet handlar det inte om den klassiska vampyren i slängkappa som har en exotisk brytning som utdelar erotiskt laddade bett i vackra kvinnors halsar. I Släktet är vampyrismen mer lik en virussmitta, en zombiesmitta som hänsynslöst förvandlar män, kvinnor och barn till våldsamma vampyrvarelser som över tid avsexualiserar och avhumaniserar dem helt och hållet. I samklang med likande postapokalyptiska beräättelser som till exempel The Walking Dead, Romeros Dead filmer och filmer som Mutants, The Road och Stakeland så handlar det om de människor som klarat sig undan smittan och hur de klarar av den nya verkligheten som de är satta i. 

Tyvärr tappar böckerna lite av glöden i den tredje boken, men överlag var det sträckläsning som gällde för denna skribent. The Strain finns även som serietidning, varav det hittentills kommit ur åtta nummer samt att Del Toro har gjort uttalande om att The Strain kommer som teveserie inom ett par år.

Zomcast
Zombiebloggen Nej tack zombies har startat upp en zomcast där den älskade zombien är ämnet som kommer att diskuteras. Böcker, film, trailers och överlevnadstips angående zombies tas upp i första avsnittet som finns att lyssna på här nejtackzombies. Rekommenderas!


The Walking dead säsong tre
Då har äntligen säsong tre av The walking dead börjat. Om säsong ett liknas vid Romeros Dawn of the dead, säsong två med Fulcis långsamt stapplande papiermachie zombies är säsong tre mer i stil med 28 veckor senare. Tempot är snabbare, det är fler attacker av ruttna zombies och de mänskliga interaktionerna är starkare och mer gripande. För er som tappade intresset för The Walking dead under säsong två, försök att se den säsongen som ett mellanspel inför denna tredje stenhårda säsong!


Cabin in the woods
Se den. Ok? Bara se den!

Apropå stugor i skogen....
Remaken på Evil Dead ser mycket lovande ut i mina ögon. Vad tycker du?Så vänner... då ska jag sätta mig på gravkanten, inandas den friska höstluften och fundera på om jag ska dra myllan över mig igen eller om jag ska stappla vidare ut ur skogen och än en gång sprida obehaglig lukt och textbaserad skräck omkring mig....   4 kommentarer:

 1. Kul att du är igång igen & kul att du lyssnade på poden! Welcome back!

  SvaraRadera
 2. En ny Evil Dead?! Tack för tipset.

  SvaraRadera
 3. Hej vänner! Nu rackarns ska jag fortsätta att lukta illa och skriva ännu värre på Dawn of the Blog! Kul som tusan med zomcast, kommer fortsätta lyssna!

  Susanne: Vassego! Ska ta och kolla in dina zombienoveller också. Kul att det kommer färsk svensk skräcklitteratur!

  SvaraRadera