lördag 10 juli 2010

Sven-Otto Littorin och hans sexköp.

Med risk att uppröra, vore det inte dags att skippa alla sexköplagar snart? Jag vet att det är många människor inblandade i sexhandeln, speciellt många kvinnor som blir lidande, men jag undrar om inte alla sträng lagstadgande kring det gör handeln ännu svårare och framförallt farligare. I länder som t.ex Holland har politiker förstått att det kanske är smartare att tillåta det hela, och genom att det är tillåtet kan samhället hjälpa de som arbetar med sexhandel med sjukdomstester och kan ha en större social kontroll på det hela. I Sverige där det är underligt nog inte förbjudet att sälja, men att köpa blir det hela annorlunda. Då de som köper gör allt för att inte bli fångade, försvinner handeln in i obskyra lägenheter och bort från gatorna där kontrollen på de inblandade blir både svår att hålla och en handel som är mer lockande för kriminella element.

I verkligheten ser det inte riktigt ut som i Taxi Driver, alla som säljer sex är inte hjälplösa offer. Det finns faktisk de som tjänar en slant på det och ser det som lättförtjänta pengar. En del av dem kanske till och med gillar det de gör. Men det ska helt inte komma fram. Istället söker folk efter kunder och säljare för att få sälja/köpa sex på internet, och det är inte en liten handel heller. Genom en legalisering skulle tom staten kunna få in skattepengar som skulle kunna gagna de som behöver hjälp och framför allt se till att handlen sker på ett ok sätt.

Nu senast är det Sven Otto Littorin. Ja, han köpte sex av en kvinna som kallar sig Anna. Big fucking deal. Hon hade, av egen fri vilja, lagt upp annons på flera sajter och var tydlig med att hon tog betalt för sina tjänster, antagligen för att dryga ut sin dåliga studieekonomi, Sven Otto hade det jobbigt hemma och då han uppenbarligen inte kunde få sex hemma, ja då sökte han sig till sajter där han kunde hitta tjej eller ett par som ville ha sex. Nu föll han tydligen för Anna som var tydlig att hon tog betalt. Två vuxna människor gör ett affärsavtal, ingen är tvingad. Ingen blir egentligen skadad, förutom Littorins dåvarande fru. Men på grund av Svea rikes lagstadgar är han nu tvungen att avgå och genomgå gatlopp i svensk press. För helvete, han ville bara få ut en av människans mest basala uttryck, ha sex. Anna är inget offer, ingen tvingade henne att lägga ut en annons, där tydligen fler direktörer och höjdare har svarat på och betalat henne för motsvarande tjänster. Littorin som, tom Anna uttalande det som, behövde egentligen någon att tala med och att hon ofta fick agera terapeut, han måste avgå från jobbet och för alltid ses som den där som köpte sex.

Det finns många "sexskandaler" i Sverige och trots att det är ett naturligt behov hos människor, så ska det bestämmas och lagstadgas kring hur vi medborgare vill ha det. Självklart ska ingen tvingas in till det och självfallet ska all människohandel där våld,förnedring och tom mord förekommer bekämpas, men så länge det gäller ömsesidiga beslut mellan vuxna personer, då ska vi själva få ta ansvar för våra handlingar.

Aftonbladet som exempel på dagstidning tycker att de har gjort en stor nyhet, har egentligen blottat något annat. Att vi lever i ett land som är lika mycket hycklare som USA. Det skrivs om sex, sexiga bloggar, sexiga modeller, sexiga skådespelare, vilka koder swingers har på campingplatser, plastikmissarna osv.. och att det är "lätt" underhållning. Men när någon köper sex för 2000 kronor, ja då ska vi krossa deras privatliv. Grattis Aftonbladet! Bra jobbat! Hoppas ni sover bra på nätterna och jag hoppas att ingen av er har köpt sex, jagat efter sex via kontakt-annonser, köpt en porrtidning, sett en porrfilm, är medlem på sexsajter på nätet där ni betalat för medlemskapet eller surfat sex.. allt detta bidrar ju nämligen också till att främja sexhandeln. Sex finns, och istället för att förbjuda delar av det, se till att tillåta det och skapa en plattform dör det är lättare att hjälpa de som hamnat där av misstag eller att få dit skumma köpare som är farliga (Kapten Klänning t.ex). De som vill vara kvar och de som vill sälja/köpa som sköter sig... låt de vara. De skadar ingen, på vapenindustrin istället... DE skadar!

Puh! Jag försvarade en moderat politiker.. det trodde jag fan aldrig att jag skulle göra. Men det är principen och lika ska vara lika!

6 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Bulls aj Crillo!Mian fick till en klockren oxå..

  SvaraRadera
 3. Hm. Jo ja, svenska horor har det nog bättre ställt än de flesta men jag tror att när man pratar om att "dryga ut kassan lite" och dylikt så gör man nog mest det för att försvara sin livsstil. Jag KAN INTE FÖR MITT LIV tro att någon horar för att de gillar det. Sexmissbrukare kanske? Men sexmissbruk handlar om bekräftelse och då funkar det inte att ta betalt av någon för själva akten, då en sexmissbrukares största är själva erövringen. Skulle DU ligga med vad som helst för några sketna hundralappar? Hororna får ju knappast välja sina torskar. I get your point men jag tror inte på att försköna prostutionen heller. Sorry.

  Trist att läsa att 1 av 8 män går till horor. Inget står att läsa om kvinnor? Dessutom finns det så mycket sex för ALLA att få gratis. Ho! :)

  Ps. En större politiker för ett parti som fördömer sexköp ska givetvis inte köpa sex. Lev som man lär?

  SvaraRadera
 4. Jag håller med helt och fullt. Bra skrivet!

  SvaraRadera
 5. Anonym20:37:00

  Bra skrivet, även om det var för lite rabarber!

  SvaraRadera
 6. Håller med Elisabeth, även om herr Antichrister är en riktigt fin karl. Har svårt att tycka synd om herr Littorin när han samlar till presskonferens och hävdar att han avgår för att han är inne i en så tung vårdnadstvist och på så sätt får sympatier. Säkert jobbigt för honom men framför allt ett sätt att manipulera väljare och undvika den riktiga anledningen. Om sexköp i sig är något att tvingas avgå för är en annan sak men lite skadeglädje känner jag definitivt när dubbelmoralen kommer fram så tydligt

  SvaraRadera